homepgae_biomedbooster tarieven_fix links_fix contact_fix fix

Informatie voor jongeren

 

Denk jij ook dat je alles zelf moet kunnen oplossen?

Soms heb je hulp nodig! Bij mij kun je die krijgen.
 

 

Bij mij kun je terecht voor hulp bij het oplossen van je problemen. Dat noem je therapie.


Hoe werk ik?


Jij weet wat je probleem is. Ik kan je helpen jouw probleem te begrijpen en helpen bij het vinden van de juiste oplossing. We stellen een doel en zetten daarna een strategie uit om stap voor stap bij dit doel te komen. Ik ga daarbij uit van jouw eigen kracht, van wat jij kunt. In de sessies maak ik gebruik van spel, gesprekken, visualisaties, schilderen, tekenen of ontspanningsoefeningen. De keuze hiervan hangt af van wat bij jou past en wat voor jou goed voelt.


Je ouders vinden het een goed idee dat je komt, wat gebeurt er dan?


Eerst voer ik een intakegesprek met jou en met je ouders. We bespreken dan de reden van jouw komst en wat de mogelijkheden zijn om je te helpen.


Hierna heb ik gesprekken met jou alleen. Deze gespreken duren ongeveer een uur en zullen meestal 1 keer in de week plaatsvinden. Na een aantal van deze sessies heb ik een gesprek met je ouders (als je 16 jaar of ouder bent mag je zelf beslissen of je zo’n gesprek nodig vindt). Alles wat je mij vertelt blijft tussen ons. Ik geef geen informatie aan je ouders door als jij dat niet wilt. Een uitzondering is als jij jezelf of anderen in gevaar zou brengen. In dat geval ben ik verplicht het wel te melden, maar dat vertel ik je ook.


Wanneer we samen de juiste oplossing voor jouw probleem hebben gevonden en jij dus weet hoe je dat in de toekomst zelf aan kunt pakken, heb je mij niet meer nodig. We sluiten de therapie dan af. Soms gaat dat heel snel en soms is daar iets meer tijd voor nodig, maar er is geen probleem dat niet te “fixen” is.

 
kinderen 4-12 jaarjongeren 12 jaar en ouderbrugklastrainingcoachingE-coaching