homepgae_biomedbooster tarieven_fix links_fix contact_fix fix

Informatie voor kinderen


Onderstaande informatie is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar om zelf te lezen of om voorgelezen te worden.


Soms heb je hulp nodig, omdat je ergens last van hebt. Bij mij kun je komen voor hulp bij het oplossen van je problemen. Dat noem je therapie.


Soms heb je ergens last van. Of maak jij je zorgen. Of doe je dingen die je eigenlijk niet wilt doen. Misschien voel jij je alleen. Word je snel boos of verdrietig. Kortom: je zit niet lekker in je vel.


Dat is heel vervelend maar je hoeft daar niet mee rond te blijven lopen. Ik kan je helpen om van dat vervelende gevoel af te komen. Als je bij mij komt gaan we samen bekijken hoe we van het probleem af kunnen komen.


Wat gaan we doen?


Eerst is er een gesprek met je vader en/of moeder en daarna kom je elke week een uurtje alleen. We gaan dan samen praten en ik heb een heleboel spelletjes, knutsel, teken- en verfspullen en leuke oefeningen die we samen kunnen doen. Als je een paar keer bij mij bent geweest komen je vader en/of moeder weer om met mij te praten. Dan vertel ik ze wat wij doen, wat belangrijk voor jou is en hoe we dat samen voor elkaar kunnen krijgen.


Natuurlijk spreek ik met jou af wat ik ze wel of niet over jou mag vertellen. Alles wat je zegt is namelijk privé, iets tussen ons. Jij mag natuurlijk alles wat jij wilt aan je ouders vertellen, daar ben jij de baas over.


Wanneer we samen de juiste oplossing voor jouw probleem hebben gevonden en jij dus weet hoe je dat in de toekomst zelf aan kunt pakken, heb je mij niet meer nodig. We sluiten de therapie dan af. Soms gaat dat heel snel en soms is daar iets meer tijd voor nodig, maar er is geen probleem dat niet te “fixen” is.
 

 
kinderen 4-12 jaarjongeren 12 jaar en ouderbrugklastrainingcoachingE-coaching